Bijdragen

Investeren in een bijzonder (en kostbaar) muziekinstrument als dit kan niet zonder een steuntje in de rug. Mede dankzij de fantastische donaties van het Gieskes-Strijbis Fonds, de Gemeente Den Haag, de Societé Gavigniès, Stichting Dioraphte, het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, de Van Ommeren - De Voogt Stichting, het Niemeijer Fonds en diverse particuliere donateurs is het grootste deel van de begroting al rond. Voor het laatste deel is uw hulp echter van harte aanbevolen!

Voortgang

90,0% - €103.046 van €114.469*

* Dit zijn de kosten van het orgel, inclusief enkele noodzakelijke kosten die bij het project komen kijken (verzekering, huur ruimte, oprichten stichting voor het beheer, etc.).

Uw voordelen

Uw bijdrage is niet alleen heel waardevol voor ons, het kan u zelf ook veel voordeel opleveren. Allereerst in de vorm van Belastingvoordeel, dankzij onze Culturele ANBI-status. Daarnaast bieden we u een aantal tegenprestaties, van uitnodigingen voor onze uitvoeringen tot een persoonlijk concert bij u thuis. En zelfs als u liever niet financieel bijdraagt, kunt u ons toch helpen. Lees hieronder verder voor alle details...

Culturele ANBI-status (Belastingvoordeel!)

Later dit jaar zullen we een crowdfunding-actie starten, maar als u nu al een bijdrage wilt leveren profiteert u van extra veel belastingvoordeel. De Stichting Castello Consort bezit namelijk de Culturele ANBI-status. Voor particulieren is een gift daarom voor 125% aftrekbaar. Dit kan een belastingvoordeel tot wel 65% opleveren: een donatie van €1.000 kost u dan slechts €350. Voor bedrijven geldt dat giften voor 150% aftrekbaar zijn, wat bij een vennootschapsbelasting van 25% een voordeel van maar liefst 37,5% oplevert. Informatie over de voorwaarden kunt u vinden op de website van de Belastingdienst. Bij bijdragen vanaf €100 kunnen wij u indien gewenst ook een kwitantie geven, als bewijs van uw bijdrage.

Cadeaus voor u

Wij geven u graag iets terug voor uw gift. De volgende cadeausDe cadeaus staan niet in verhouding tot het bedrag van de gift. Als dat wel zo zou zijn dan is uw bijdrage voor de Belastingdienst namelijk geen gift meer maar een aankoop, en dan zou u niet meer van het belastingvoordeel kunnen profiteren. bieden we u aan:

  • >€50 U krijgt een persoonlijke uitnodiging voor het feestelijke presentatieconcertIn het presentatieconcert zullen we alle mooiste kanten van het orgel aan u laten horen, zowel solistisch als in ensembles. Blijkt u op die dag straks niet te kunnen, dan bent u bij een ander concert van harte welkom. van het nieuwe orgel (gepland in 2020).
  • >€100 U krijgt niet één, maar twee kaarten voor het presentatieconcert!
  • >€250 Het bovenstaande, én we vermelden uw naam in het programmaboekje van het openingconcert en op de website die straks speciaal voor het orgel gemaakt wordt. Als u dat wil natuurlijk, want anoniem doneren is ook altijd mogelijk.
  • >€500 Vanaf dit bedrag is het ook mogelijk om de naam van uw bedrijf te laten vermelden, in plaats van uw eigen naam.
  • >€1.000 Al het bovenstaande, én u krijgt vrijkaarten voor twee personen voor een ander concert van het Castello Consort naar keuze (in 2019 of 2020).
  • >€2.500 Al het bovenstaande, én u bent met twee personen van harte welkom bij ál onze concerten in 2019 en 2020.
  • >€7.500 Al het bovenstaande, én we komen graag bij u thuis (of op een andere locatie naar uw wens) een concert spelenDe enige voorwaarde is dat de locatie binnen Nederland is. Ook buiten Nederland komen we graag langs, maar neemt u dan eerst even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken?. Natuurlijk mag u dan zoveel vrienden en familie uitnodigen als u maar wilt!

Heeft u zelf nog wensen die hier niet bij staan? Laat het ons dan vooral weten, dan zullen we samen met u kijken naar de mogelijkheden. Wilt u zakelijk sponsoren? Ook dan kijken we graag samen naar wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Andere mogelijkheden & vrijwilliger worden?

Wilt u graag bijdragen, maar liever niet financieel? U kunt anderen op de hoogte brengen van onze project: mondeling, maar ook op sociale media of per e-mail helpt dit ons veel. Óf overweegt u eens vrijwilliger te worden? We hebben diverse verrassende vacatures beschikbaar, zoals chauffeurHeeft u een bestelbus en vindt u het leuk om af en toe een uitje naar een mooie locatie te maken, met gratis concertbezoeken als bonus? Dan is chauffeur zeker iets voor u! Uw onkosten vergoeden we natuurlijk altijd. voor het orgel of calcantHeeft u altijd al tussen de musici op het podium willen plaatsnemen tijdens een concert? Als calcant bedient u de balgen van het orgel, om het instrument van wind te voorzien. Dichter bij de muziek kunt u niet komen.... Zo komt u op de mooiste (concert)locaties, leert u wat er achter de schermen allemaal gebeurt, en kunt u onze concerten (gratis) bijwonen. Lijkt dit u interessant? Laat het ons dan weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden, en wat het beste bij u past. Van harte aanbevolen!